Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕγιναν έρευνες, προωθείται η διαδικασία δίωξης για το περιστατικό στη Μενόγεια

Εγιναν έρευνες, προωθείται η διαδικασία δίωξης για το περιστατικό στη Μενόγεια

-

14 Ιούλιος 2016

Έρευνες, τόσο ποινική όσο και πειθαρχική, διενεργήθηκαν για το περιστατικό εξύβρισης αλλοδαπού από μέλος της Αστυνομίας στο χώρο κράτησης μεταναστών στη Μενόγεια στο τέλος Απριλίου, και προωθείται η διαδικασία δίωξης της αστυφύλακος, διευκρινίζει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της σε σχέση με σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη στις 24/4/2016», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αφού ενημερώθηκε η ηγεσία της Αστυνομίας ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες όπως η συγκεκριμένη αστυφύλακας τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα και εναντίον της να διερευνηθούν τόσο ποινικά όσο και πειθαρχικά αδικήματα», προστίθεται.

Σημειώνεται παράλληλα ότι «τόσο η ποινική όσο και η πειθαρχική υπόθεση ολοκληρώθηκαν και προωθήθηκε η διαδικασία δίωξης του εν λόγω μέλους».

Μετά την ολοκλήρωση αμφότερων των ερευνών, συμπληρώνεται, «στις 23/6/2016 άρθηκε η διαθεσιμότητα και η εν λόγω αστυφύλακας μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία».

H ποινική υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της λήψης τελικής απόφασης για να πάρει τη δικαστική οδό.

Σε ό,τι αφορά την πειθαρχική υπόθεση αναμένεται να δοθεί η έγκριση για να οριστεί αρμόδιο όργανο για την διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης σύμφωνα με τους πειθαρχικούς κανονισμούς της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι το μέλος της Αστυνομίας είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω του ότι συνέτρεχαν λόγοι και για το διάστημα διενέργειας της έρευνα

Διαβάστε Επίσης