Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣτους 43 οι νεκροί στην Τουρκία

Στους 43 οι νεκροί στην Τουρκία

-

target=”_blank” data-rel=”prettyPhoto” title=”” href=”http://gnomionline.com.cy.www221.your-server.de/images/tourkia2.jpg”>

Τους 43 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Τουρκίας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΣ, Εφκάν Αλά, ανακοίνωσε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση πριν από λίγο ότι τα θύματα που έχουν χάσει τη ζωή τους έφθασαν τους 43, εκ των οποίων οι 19 είναι ξένοι. Στο νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται 94 άτομα.

Οι εκρηκτικής ύλες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν RDX σε ανάμειξη με TNT, είπε, κάνοντας λόγο για “δουλειά ειδικών”. Η έρευνα, πρόσθεσε, είναι ευρεία και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φαίνεται ότι πρόκειται για έργο της DAEŞ, όπως λέγεται στα τουρκικά το Ισλαμικό Κράτος.

Στο μεταξύ, κανείς από τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν Τούρκος πολίτης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Χουριέτ, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις ήταν από το Ουζμπεκιστάν, το Νταγκιστάν και την Κιργιζία. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο βομβιστής με ρωσικό διαβατήριο και καταγωγή από το Ντιγκιστάν είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης όπου μετά από αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε το διαβατήριό του στο οποίο φαίνεται πως μετέβη στην Τουρκία πριν από έναν περίπου μήνα.

Διαβάστε Επίσης