Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΓια τις δυσκολίες στις συνομιλίες και τις προσδοκίες από την εντατικοποίησή τους...

Για τις δυσκολίες στις συνομιλίες και τις προσδοκίες από την εντατικοποίησή τους συζήτησαν Αναστασιάδης – Τσίπρας

-

τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται, συζήτησαν κατά τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Κατά τη συνομιλία των δυο ανδρών, τέθηκε το θέμα του τί αναμένεται από την εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών, που έχουν εξαγγείλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και το τί πρέπει να συμβεί για να προχωρήσει η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως η τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Τσίπρα έγινε υπό το φως της επίσκεψης του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν στην Ελλάδα και της συνάντησης που αυτός θα έχει με τον κ. Τσίπρα στην Αθήνα, το Σάββατο.

Με κοινό ανακοινωθέν τους, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, μετά τη συνάντησή τους στις 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο των συνομιλιών, Αναστασιάδης και Ακιντζί είχαν γνωστοποιήσει την απόφασή τους να έχουν συναντήσεις δύο φορές την εβδομάδα, στο πλαίσιο της διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού, εκτός και εάν υπάρχει κώλυμα.

Διαβάστε Επίσης