Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΕντελώς καλά στην υγεία τους τα παιδιά που αρρώστησαν στον Πρόδρομο, λέει...

Εντελώς καλά στην υγεία τους τα παιδιά που αρρώστησαν στον Πρόδρομο, λέει το Υπουργείο Παιδείας

-

είχαν αρρωστήσει ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κατασκήνωση Προδρόμου και πήραν εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το οποίο καλεί τους γονείς να εμπιστεύονται τις κατασκηνώσεις στον Πρόδρομο και τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας “η διάγνωση των γιατρών ήταν ότι τα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας”.

Τα άλλα τέσσερα παιδιά και η δασκάλα τους είχαν διαγνωστεί ήδη από την Τετάρτη με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας/ίωσης, δεν κρατήθηκαν για νοσηλεία αλλά τους δόθηκε συντηρητική αγωγή. Σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύτηκαν οι υποψίες για τροφική δηλητηρίαση.

Στη κατασκήνωση έγινε προληπτικά η απαραίτητη απολύμανση και επιθεωρήθηκε από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες. Διαπιστώθηκε ξανά (προηγήθηκε επιθεώρηση ρουτίνας και την προηγούμενη Τρίτη 31/5/16) ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα καθαριότητας και υγιεινής, τόσο κατά τη διάρκεια ετοιμασίας/μαγειρέματος των γευμάτων στην κουζίνα/τραπεζαρία, όσο και στους υπόλοιπους χώρους.

Επίσης, δόθηκε η πιστοποίηση/έγκριση και συνεχίζει από σήμερα, 6/6/16, τη λειτουργία της κανονικά και με βάση το εκπαιδευτικό και θερινό της πρόγραμμα.

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους γονείς “να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την Κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον Πρόδρομο και τις διαδικασίες που ακολουθεί” και αναφέρει ότι “είναι η μόνη κατασκήνωση που λειτουργεί στην Κύπρο από το 1970 και από το 1997 λειτουργεί τουλάχιστον 5 μήνες τον χρόνο (Απρίλη – Ιούνη, Οκτώβρη- Νοέμβρη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Ιούλη – Αύγουστο με θερινό πρόγραμμα)”.

Φιλοξενεί γύρω στα 2000 παιδιά Ε + Στ τάξης, Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου και γύρω στους 250 Εκπαιδευτικούς και Συνοδούς ενώ υπάρχει μόνιμα επί 24ώρου βάσεως Επισκέπτρια Υγείας/Νοσοκόμα και στις δύσκολες περιπτώσεις εξυπηρετείται από τα πλησιέστερα Ιατρικά Κέντρα/Νοσοκομεία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης