Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ«Να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες του ΕΛΑΜ»: Πρωτοβουλία ενάντια στη φασιστική...

«Να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες του ΕΛΑΜ»: Πρωτοβουλία ενάντια στη φασιστική απειλή

-

ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή με αφορμή την είσοδο του ΕΛΑΜ στη Βουλή.

FASISMOSΠαραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η νίκη του ΕΛΑΜ, της Χρυσής Αυγής της Κύπρου, με τριπλάσιο μάλιστα ποσοστό από εκείνο του 2011, είναι μια ανησυχητική εξέλιξη. Για πρώτη φορά στη Βουλή εισέρχεται ένα καθαρά φασιστικό κόμμα, αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής, τα στελέχη της οποίας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης δηλαδή της ίδιας της Χρυσής Αυγής.

Το ΕΛΑΜ υμνεί και τιμά το Χίτη Γρίβα και νοσταλγεί τον Χίτλερ και το Ολοκαύτωμα.

Η πολιτική απόφαση του ΕΛΑΜ να ακολουθήσει τα τελευταία δύο χρόνια την τακτική του καλού παιδιού ώστε να μην προκαλεί και να φοβίζει και ούτε να προβαίνει σε δράση που θα παραπέμπει στους δολοφόνους εγκληματίες της Χ.Α, καθώς και η λαϊκιστική και δημαγωγική προσέγγιση όλων των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία και τον απλό κόσμο, (μνημόνια, φτώχεια, ανεργία, εκποιήσεις, σκάνδαλα) του επέτρεψε να επεκτείνει την επιρροή του και να καταφέρει να κτίσει ένα εκλογικό ακροατήριο που του εξασφάλισε την είσοδο στη Βουλή.

Αυτή η τακτική μαζί με την ασυλία και προβολή που είχε από τα ΜΜΕ και την πολιτεία, του επέτρεψαν να κρύβει το πραγματικό φασιστικό του πρόσωπο και έτσι κατάφερε να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση ενός κομματιού της κοινωνίας σαν ένα άλλο πολιτικό κόμμα. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας συστηματικός, συνεπής και οργανωμένος αντίλογος που να αποκαλύπτει την πραγματική του φασιστική φύση. Η άποψη, ακόμη και σε κομμάτια της αριστεράς, ότι το να ασχολείται κανείς με το ΕΛΑΜ, τού δίνει υπόσταση, είναι πολύ επικίνδυνη γιατί του αφήνει χώρο να δρα, να αποκτά επιρροή και να ..μπαίνει στη βουλή.

Όλοι τώρα, μπορεί να δηλώνουν σοκαρισμένοι, αλλά θεωρούν ότι «αφού ο κόσμος αποφάσισε», «το δικαίωμα έκφρασης είναι για όλες τις ιδέες». Όχι όμως, δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα των φασιστών να έχουν δημόσιο βήμα, είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία να επιτρέπει στους φασίστες να προβάλλονται γιατί χρησιμοποιούν ακριβώς ένα δημοκρατικό δικαίωμα με σκοπό να καταλύσουν την ίδια τη δημοκρατία. Δεν είναι πλουραλισμός η παρουσία των φασιστών στη βουλή αλλά παραχώρηση χώρου στις πιο μαύρες και αντιδημοκρατικές δυνάμεις να ενισχυθούν και να σκληρύνουν.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ΕΛΑΜ να αξιοποιήσει την βουλευτική του παρουσία για να ενισχύσει την επιρροή του και να κτίσει το κίνημα που αύριο θα κτυπά οργανωμένα σε γειτονιές και εργατικούς χώρους, θα κτυπά συνδικαλιστές, αριστερούς, μετανάστες, ομοφυλόφιλους.

Συστηματικά πρέπει να ξεσκεπάζουμε το φασιστικό του πρόσωπο.

Τώρα, χρειάζεται ένα κοινό μαζικό αντιφασιστικό Μέτωπο Δράσης για να τους φράξουμε το δρόμο».

Διαβάστε Επίσης