Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΣήριαλ με την ημερομηνία κατάθεσης Αναστασιάδη ως μάρτυρα υπεράσπισης του Ρίκου Ερωτοκρίτου

Σήριαλ με την ημερομηνία κατάθεσης Αναστασιάδη ως μάρτυρα υπεράσπισης του Ρίκου Ερωτοκρίτου

-

16 Μάιος 2016

Η 1η Ιουνίου ορίστηκε τελικά ως η ημερομηνία κατά την οποία θα καταθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ως μάρτυρας υπεράσπισης στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας είχε διακόψει σήμερα, λίγο πριν από τις 13.00 το μεσημέρι την ακροαματική διαδικασία, προκειμένου να δοθεί χρόνος στη πλευρά της υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου, να διερευνήσει το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καταθέσει στην υπόθεση ως μάρτυρας υπεράσπισης, είτε σήμερα το απόγευμα, είτε αύριο το πρωί,.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε όταν ο δικηγόρος του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Χρήστος Πουργουρίδης, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα μπορεί να καταθέσει ούτε στις 24 αλλά ούτε και στις 27 Μαΐου, ημερομηνίες που έχει ορίσει το δικαστήριο για συνέχιση της διαδικασίας.

Αργότερα ο δικηγόρος του κ. Ερωτοκρίτου Χρήστος Πουργουρίδης ανέφερε ότι μίλησε με τον Πρόεδρο, κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου η κατάθεση να γίνει πιο νωρίς, ωστόσο λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του Προέδρου αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Τελικά ορίστηκε όπως ο Πρόεδρος καταθέσει την 1η Ιουνίου στις 8.30 το πρωί.

Διαβάστε Επίσης