Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ! Με την παράδοξη προσπάθεια εμπλοκής Βενιζέλου επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες Άντρου...

ΣΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ! Με την παράδοξη προσπάθεια εμπλοκής Βενιζέλου επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες Άντρου Κυπριανού από την Αθήνα

-

Δημιουργήθηκε : Κυριακή, 17 Απρίλιος 2016

Στημένη υπόθεση σε βάρος του Βενιζέλου Ζανέττου φαίνεται ότι είναι η έκδοση διατάγματος σε βάρος του για την υπόθεση των ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ, προκύπτει από νέες δηλώσεις του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.

Σε δήλωση μετά το τέλος του έκτακτου Συνεδρίου της ΕΔΟΝ, ο κ. Κυπριανού και ερωτηθείς σχετικά είπε ότι “δεν είναι δουλειά που μας αφορά η πορεία των ανακρίσεων”. “Από ό,τι καταλαβαίνω, διαβάζοντας τα διάφορα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι ο Βενιζέλος κατηγορείται επειδή πήρε 25.000 ως εισφορά”, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Παράξενη διαδικασία λογική, κατά την άποψη μου, συνέχισε προσθέτοντας ότι “βέβαια θα προχωρήσει η διαδικασία και αναμένουμε να δούμε που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση στο τέλος”, για να αναφέρει ότι “έχουμε πολλή υπομονή”. “Θέλω να υπενθυμίσω ότι είχαμε πληροφόρηση από την Ελλάδα ότι κάτι επιχειρείτο να στηθεί”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, και προσθέτοντας “πως επειδή πολλοί έχουν χλευάσει αυτό που είχα πει” ανέφερε ότι “η πληροφόρηση μας δόθηκε κατά τη συνάντηση που είχαμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και όποιος θέλει μπορεί να ερευνήσει κατά πόσο αυτό ευσταθεί ή όχι”.

Αφού δήλωσε ότι δεν θα πει οτιδήποτε περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση και ότι θα μείνει “μόνο στη γνώση την οποία εμείς έχουμε σε ό,τι αφορά τον κ. Λώλο και τις διαδικασίες προσφοροδότησης”, ανέφερε ότι “πρώτον και κύριο είναι ότι η Helector που διεκδικούσε τη συγκεκριμένη προσφορά στα ΧΥΤΥ Λεμεσού, και τάχα, ο κ. Λώλος εξυπηρετούσε, δεν πήρε την προσφορά καθώς αξιολογήθηκε από την σχετική επιτροπή, 5η”.

“Το δεύτερο είναι ότι οι δημόσιοι λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών και κατηγορήθηκαν στο Δικαστήριο ότι είχαν βοηθήσει τον κ. Λώλο, μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους, από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος υποψιαζόταν ότι κάτι δεν λειτουργούσε σωστά”, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. “Εάν το ΑΚΕΛ έπαιρνε μίζες και βοηθούσε τον κ. Λώλο, γιατί έγιναν αυτές οι μετακινήσεις, διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι “εάν ακολουθήσουμε τη λογική ότι όποιος έπαιρνε προσφορά για το κόμμα του είναι ένοχος για τα όποια αδικήματα, νομίζω ότι θα πρέπει να συλληφθούν όλα τα στελέχη των πολιτικών κομμάτων”.

Αναφέροντας περαιτέρω ότι “η νομοθεσία και τότε και τώρα επιτρέπει να δίνονται εισφορές στα πολιτικά κόμματα και σας λέω ότι και εγώ πήρα εισφορές από επιχειρηματίες, τις οποίες κατέθεσα στο Ταμείο του κόμματος, επανέλαβε ότι το επιτρέπει ο νόμος. “Θέλω να δω ποια είναι η παρανομία, η οποία έχει γίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση” ανέφερε επαναλαμβάνοντας ότι “εμείς έχουμε πολλή υπομονή, θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη διαδικασία και θα τοποθετηθούμε με τρόπο πάρα πολύ ξεκάθαρο”.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι τυχαίος ο χρόνος που έγιναν αυτές οι καταγγελίες, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι “είμαι ξεκάθαρος δεν θα αποδώσω σκοπιμότητα, όμως ότι κάποιοι προσπαθούν να στήσουν κάτι και βάση αυτά που είχαμε πει επιστρέφοντας από την Ελλάδα, αφήνονται στην κρίση του λαού”. Ερωτηθείς εάν το ΑΚΕΛ πήρε την εισφορά των 25.000, είπε ότι αυτά τα λεφτά κατατέθηκαν στο Ταμείο του ΑΚΕΛ, αναφέροντας ότι δεν γνωρίζει περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς δεν είναι η καθημερινή του ενασχόληση ώστε να γνωρίζει από πού προέρχονται οι διάφορες εισφορές στο κόμμα.

Διαβάστε Επίσης