Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΟΣΟΧΗ! Κίνδυνος από τη σκόνη για ευάλωτες ομάδες – παιδιά – ηλικιωμένοι...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κίνδυνος από τη σκόνη για ευάλωτες ομάδες – παιδιά – ηλικιωμένοι – ασθενείς

-

: Σάββατο, 09 Απρίλιος 2016

Αυξημένη σκόνη παρατηρείται σήμερα, Σάββατο, στην ατμόσφαιρα, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, ανακοινώνει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα αναφέρει ότι “λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασης τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “σήμερα, 9 Απριλίου και ώρα 09:00, οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m (PM 10 ) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 61 και 102 μ g /m 3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g /m 3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία”.

Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Παρασκευή 8 Απριλίου κυμάνθηκε μεταξύ 35 και 64 μ g /m 3 ανάλογα με την περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες και επιγραμμική ( on -line ) ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων των μετρήσεων, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας: www. airquality .dli .mlsi .gov .cy

Διαβάστε Επίσης