Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΠΡΟΣΟΧΗ! Τριπλοκλειδώστε τα σπίτια σας!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τριπλοκλειδώστε τα σπίτια σας!

-

συστήνει η Αστυνομία στη Λεμεσό, καθώς σπείρα αλλοδαπών φαίνεται να κλέβει περιουσία από κατοικίες, αποσπώντας την προσοχή των ιδιοκτητών. Ήδη τρεις γυναίκες από Ρουμανία και Βουλγαρία συνελήφθηκαν και ανακρίνονται στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, με τη μια να έχει ήδη αναγνωριστεί, ως το πρόσωπο που απέσπασε από την οικία ηλικιωμένης, το πορτοφόλι της.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, η 74χρονη που διαμένει στην περιοχή Νέας Εκάλης, κατήγγειλε ότι χθες, άγνωστη γυναίκα με ένα βρέφος σε παιδικό αμαξάκι, την πλησίασε ενώ βρισκόταν στην αυλή της οικίας της. Η άγνωστη γυναίκα, μιλώντας σπαστά ελληνικά, παρουσιάστηκε ως ταλαιπωρημένη που ζητούσε δουλειά, ενώ ακολούθως ζήτησε μια εικόνα της Παναγίας. Η 74χρονη εισήλθε τότε στην οικία της από την είσοδο της κουζίνας για να ψάξει για μια εικόνα, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή.

Η κλοπή του πορτοφολιού, που περιείχε 30 ευρώ αλλά και μια πιστωτική κάρτα και τον κωδικό της γραμμένο σε χαρτάκι, έγινε αντιληπτή λίγες ώρες αργότερα και ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πως, με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας έγιναν τρεις αναλήψεις χρημάτων και συγκεκριμένα 450 ευρώ, ενώ έγιναν και αγορές σε διάφορα καταστήματα της Λεμεσού, συνολικού ποσού 2,075 ευρώ.

Ο κ.Σωτηριάδης τόνισε πως από τις μαρτυρίες φαίνεται ότι η χρήση της κλοπιμαίας πιστωτικής κάρτας έγινε από διαφορετικές γυναίκες κάθε φορά, ενώ υπάρχει και μαρτυρία ότι τα πρόσωπα αυτά διακινούνται μαζί σε αυτοκίνητο έχοντας μαζί τους βρέφη, τα οποία μπορεί να μην είναι καν δικά τους και με προφανή σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να ξεγελάσουν ευκολότερα τους πολίτες.

“Κανένας να μην αφήνει άγνωστο πρόσωπο εντός της οικίας του, ούτε καν στην αυλή του” υπογράμμισε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, ο οποίος κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Μετά από έρευνες η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε σήμερα τρεις γυναίκες στην ίδια περιοχή, μια εκ των οποίων έχει ήδη αναγνωριστεί από την 74χρονη ως τη γυναίκα που την επισκέφθηκε χθες στην οικία της.

Διαβάστε Επίσης