Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙκανοποίηση για την αποπαγοποίηση θέσεων Προαγωγής και Μονιμοποιήσεων, εξέφρασε η ΠΟΕΔ

Ικανοποίηση για την αποπαγοποίηση θέσεων Προαγωγής και Μονιμοποιήσεων, εξέφρασε η ΠΟΕΔ

-

05 Απρίλιος 2016

Την ικανοποίησή της για την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο και τη χθεσινή αποπαγοποίηση από τη Βουλή της πλήρωσης 812 θέσεων στην Εκπαίδευση (θέσεις προαγωγής και θέσεις μονιμοποιήσεων) εξέφρασε με ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΠΟΕΔ, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη, με τον Υπουργό Παιδείας στην παρουσία και της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης για συζήτηση ζητημάτων που άπτονται της στελέχωσης των σχολείων της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

Η προκήρυξη των θέσεων προαγωγής, καθώς και η πλήρωσή τους, αλλά και η μονιμοποίηση έκτακτων εκπαιδευτικών έρχεται να ανταποκριθεί θετικά στις σχετικές ενέργειες της Οργάνωσης και να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια που γίνεται για σωστή και έγκαιρη στελέχωση κατά τη νέα σχολική χρονιά 2016-17 και κατά συνέπεια στην ομαλή έναρξη της με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα, αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, για τη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση θα πληρωθούν συνολικά, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, 353 θέσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔ, αναφέρεται, παρακολουθεί με τη δέουσα προσοχή και προβαίνει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε να τηρηθούν ευλαβικά όλα τα συμφωνηθέντα και αναμένει ότι άλλες 275, περίπου, θέσεις που υπολείπονται για τον Σεπτέμβριο του 2017, θα έχουν ανάλογη αντιμετώπιση σε ευθετότερο χρόνο.

Αναφέρεται ακόμα ότι η ΠΟΕΔ υλοποιώντας σχετική απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου εργάζεται προς την κατεύθυνση της αύξησης των μονιμοποιήσεων που θα παραχωρηθούν σε μια προσπάθεια κάλυψης των αυξημένων αναγκών που καταγράφονται στη Δημοτική, αλλά ιδιαίτερα στην Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.

“Κάτι, που θα διασφαλίσει συναδέλφους που εργάζονται επί σειρά ετών πριν την εφαρμογή του ΝΣΔ που ψηφίστηκε”, καταλήγει.

Διαβάστε Επίσης