Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΈτοιμοι για τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού «το Διαμάντι της Μεσογείου»...

Έτοιμοι για τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού «το Διαμάντι της Μεσογείου» και άλλες 12χιλιάδες καρναβαλιστές

-

Δημιουργήθηκε : Κυριακή, 13 Μάρτιος 2016

Με τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, που θα αρχίσει στη 13:00 επί της Λεωφόρου Μακαρίου, κορυφώνονται σήμερα οι δεκαήμερες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού.

Αναμένεται να παρελάσουν πέραν των 12 χιλιάδων ατόμων από 132 ομάδες, ενώ δεκάδες χιλιάδες πολίτες από άλλες επαρχίες έχουν κατακλύσει τα ξενοδοχεία της Λεμεσού για να δουν από κοντά τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου και θα καταλήξει στα φώτα τροχαίας Συμιλλίδη.

Συγκεκριμένα, στη 13:00 θα παρελάσουν άρματα με τους κανταδόρους, οι μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batucinio, οι μαζορέτες Λεμεσού και η Φιλαρμονική του Δήμου, ενώ μισή ώρα αργότερα θα κάνει την εμφάνιση της η Βασίλισσα του καρναβαλιού Λεμεσός – Το διαμάντι της Μεσογείου”, την οποίαν ενσαρκώνει η Έλενα Παπαδοπούλου. Μαζί και η συνοδεία της ενώ θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα άρματα.

Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει τους Γιώργο Αργυρίδη, Νίκο Αντωνιάδη και Τότη Μανδάλιο, για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.

Το καρναβάλι θα κλείσει με πανηγυρικό τρόπο, με μεγάλο υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό στις 21:00 με μασκαρεμένους και μουσική. Διαγωνισμός πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Διαβάστε Επίσης