Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΟ Πρόεδρος της Βουλής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Βουλής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ

-

2016

Επίσημη επίσκεψη αρχίζει σήμερα στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, ReuvenRivlin, και θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, BenjaminNetanyahu.

Η διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κνεσέτ, YuliYoelEdelstein, με τον οποίο ο κ. Ομήρου θα έχει συνάντηση εργασίας.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά τις επαφές του Προέδρου της Βουλής θα είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη άριστων κοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι το ενεργειακό, η κρίσιμη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και το Κυπριακό.

Ο κ. Ομήρου θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων, YuvalSteinitz, τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ – Κύπρου στην Κνεσσέτ, Καθηγητή ManuelTrajtenberg και Μέλη της Ομάδας, τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, YitzhakHerzog και τον Πρόεδρο του Κόμματος “IsraelBeiteinu“, τέως Υπουργό Εξωτερικών, AvigdorLiberman.

Θα επισκεφθεί, εξάλλου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ο κ. Ομήρου θα επισκεφθεί το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος YadVashem, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

Διαβάστε Επίσης