Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 εκ. επιβάτες μετέφερε η easyJet από και προς την Πάφο από...

3 εκ. επιβάτες μετέφερε η easyJet από και προς την Πάφο από το 2008

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2016

Πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες μετέφερε η easyJet από και προς την Πάφο από την ημέρα της πρώτης πτήσης της μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα η easyJet, ανακοίνωσε σήμερα ότι από το 2008 που ξεκίνησε την πρώτη της πτήση προς την Πάφο, έχει μεταφέρει 3 εκατομμύρια επιβάτες προς/από το αεροδρόμιο της Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,Η Πάφος είναι ένας σημαντικός προορισμός για την
easyJet, προστίθεται στην ανακοίνωση, και αποτελεί την πόλη με τη μεγαλύτερη επιχειρησιακή λειτουργία στην Κύπρο, στην οποία έχει μεταφέρει πάνω από 420.000 επιβάτες το 2015, κατέχοντας περίπου 20% του μεριδίου της αγοράς.

Με το εκτεταμένο δίκτυό της σε δωδεκάμηνη βάση από/προς την Πάφο, με 12 πτήσεις την ημέρα, η easyJet ενώνει την πόλη με πέντε (5) αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου – Λονδίνο Gatwick, Λονδίνο Luton, Μάντσεστερ, Μπρίστολ και Εδιμβούργο,

Η Πάφος και γενικότερα η Κύπρος, έχουν αποδειχθεί- όπως αναφέρεται- ότι είναι πολύ δημοφιλείς προορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η easyJet συνδέεται και με δεύτερο αεροδρόμιο της Κύπρου, αυτό της Λάρνακας, όπου έχει αναπτυχθεί αρκετά πρόσφατα, πραγματοποιώντας πτήσεις προς/από τη Βασιλεία, το Βερολίνο Schoenefeld, το Λίβερπουλ, το Γκάτουικ του Λονδίνου και Malpensa του Μιλάνο.

Ο Δημήτρης Σχοινάς, ο RouteManager της easyJet, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την περηφάνεια του που η εταιρεία γιορτάζει το «ορόσημο» αυτό σήμερα.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε επίσης πως η εταιρεία έχει αναπτυχθεί σημαντικά από την έναρξη της πρώτης πτήσης από την Πάφο, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από 8 χρόνια.

Έκτοτε συνέχισε, “ έχουμε επενδύσει στην Κύπρο και νιώθουμε περήφανοι που έχουν ταξιδέψει από/προς την Πάφο, σχεδόν τρεις φορές περισσότερους επιβάτες από τον πληθυσμό της Κύπρου”.

Λειτουργώντας από την Πάφο και τη Λάρνακα με 10 προορισμούς από/προς την Πάφο, αποτελούμε – όπως είπε- έναν αξιόπιστο εταίρο της τοπικής οικονομίας, που μεταφέρει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες προς το νησί κάθε χρόνο.

Εξάλλου η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της HermesAirports πρόσθεσε, πως το επιβατικό κοινό έχει «αγκαλιάσει» την easyJet κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών.

Ακολούθως είπε , πως η HermesAirports, καλωσορίζει την εξέλιξη αυτή, που είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας της εταιρίας και της στενής συνεργασία με την easyJet, και εξέφρασε την ελπίδα, ότι η επιτυχία της θα συνεχιστεί.

Αποτελεί δέσμευσή μας να συνεργαζόμαστε με τις αεροπορικές εταιρείες για την προώθηση της Κύπρου, το καλό της οικονομίας, των Κυπρίων και του τουρισμού, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης