Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΝυκτοβάτες ξανακτύπησαν και έκαψαν το οθωμανικό τζαμί στη Δένεια!

Νυκτοβάτες ξανακτύπησαν και έκαψαν το οθωμανικό τζαμί στη Δένεια!

-

2016

Ανυπολόγιστες υλικές ζημιές προκάλεσε κακόβουλη φωτιά από αγνώστους στο Τέμνος στο χωριό Δένειας.

Οι νυχτοβάτες, σύμφωνα με την Αστυνομία ανέβηκαν στη στέγη του τεμένους, αφαίρεσαν κεραμίδια και έριξαν εύφλεκτη ύλη εντός του τεμένους.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος και της ξύλινης στέγης.

Το τέμενος είχε αναστηλωθεί πρόσφατα με βοήθεια της UNDP. Τα έργα συντήρησης είχαν αρχίσει το 2012 και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014. Μετά την ολοκλήρωση των έκτακτων κατασκευών τον Απρίλιο του 2013, η Τεχνική Επιτροπή ζήτησε την ολική συντήρηση του τεμένους με την πρόσθεση οροφής, ώστε να μπορέσει το τέμενος να διατηρηθεί και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί.

Τα έργα συντήρησης πραγματοποιήθηκαν από το UNDP σε συνεργασία με το UNDP-PFF (Participation for Future) και με χρηματοδότηση της ΕΕ και στοίχισε 123.667 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες, σχεδιασμό καθώς και νέα οροφή.

Kατά τη διάρκεια των εργασιών, άγνωστοι είχαν πάλι προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο τέμενος.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τον εμπρησμό του Τεμένους στο χωριό Δένεια.

“Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται και σε όποιες σκοπιμότητες αποσκοπούν, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στις προσπάθειες για τερματισμό της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας” αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την ταχύτερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς επίσης προς τον Υπουργό Εσωτερικών για άμεση επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν.

ΑΚΕΛ: ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!

Σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης αναφέρει:

«Το ΑΚΕΛ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους βανδαλισμούς στο τζαμί στη Δένεια.

Όποιοι και να είναι οι δράστες της αποτρόπαιας αυτής ενέργειας, ένα είναι βέβαιο: ότι υπηρετούν την κατοχή, τη διχοτόμηση και τη διαίρεση της πατρίδας και του λαού μας».

Διαβάστε Επίσης