Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΣτήριξη από αραβικά κράτη στη Σύνοδο του ΟΙΔ αναμένει ο Πρόεδρος της...

Στήριξη από αραβικά κράτη στη Σύνοδο του ΟΙΔ αναμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

-

: Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016

Με τους Πρέσβεις των αραβικών κρατών που εδρεύουν στη Λευκωσία συναντήθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τους οποίους ευχαρίστησε για τη διαχρονική στήριξη των χωρών τους σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης ευχαριστίες για τη στήριξη τους στην προσπάθεια βελτίωσης των ψηφισμάτων και διακηρύξεων του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, ειδικά κατά την τελευταία Υπουργική του Σύνοδο στο Κουβέιτ τον περασμένο Μάιο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσβλέπει σε παρόμοια στάση αρχών, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και κατά την επικείμενη Συνάντηση Κορυφής του ΟΙΔ που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Απρίλιο.

Σε σχέση με το Παλαιστινιακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις θέσεις αρχής που τηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των κοινών θέσεων της ΕΕ, για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, και το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Κράτος του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη εξαίρετων σχέσεων της Κύπρου με τον αραβικό κόσμο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ της Κύπρου και των αραβικών κρατών, τόσο σε διακρατικό επίπεδο όσο και ανάμεσα στους λαούς.

Διαβάστε Επίσης