Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ:"Άνθρακες ο θησαυρός για εκείνους που επένδυσαν στην υπόθεση της Focus"

ΑΚΕΛ:”Άνθρακες ο θησαυρός για εκείνους που επένδυσαν στην υπόθεση της Focus”

-

Ανακριτών για τη Focus:

“Η Έκθεση των Ανακριτών αποτελεί κόλαφο για όλους εκείνους που για δύο σχεδόν χρόνια λοιδορούσαν και λασπολογούσαν σε βάρος του ΑΚΕΛ.

Άνθρακες ο θησαυρός για εκείνους που επένδυσαν στην υπόθεση της Focus για να πλήξουν το ΑΚΕΛ. Ενώ για δύο σχεδόν χρόνια οι διωκτικές αρχές επίμονα και με υπερβάλλοντα ζήλο προσπαθούσαν να βρουν κάτι σε βάρος του ΑΚΕΛ για δήθεν χρηματοδότηση δύο εκατομμυρίων ευρώ από τη Focus, ενώ γίνονταν επιλεκτικές και στοχευμένες διαρροές προς ΜΜΕ για δημιουργία περιρρέουσας ατμόσφαιρας σε βάρος του ΑΚΕΛ, η Έκθεση δικαιώνει το ΑΚΕΛ.

Όπως καταγράφεται στην Έκθεση «στα εξασφαλισμένα έγγραφα και στις ληφθείσες από την Ελλάδα καταθέσεις, δεν αναφέρεται οτιδήποτε σχετικά με πρόσωπο ή παράταξη ή πολιτικό κόμμα προς όφελος του οποίου εκδόθηκαν τα εισιτήρια».

Από τα δύο εκατομμύρια πήγαμε σε δέκα εισιτήρια. Οι υποψίες των ανακριτών, που είναι καλά γνωστό πως λειτούργησαν σε βάρος του ΑΚΕΛ τα τελευταία χρόνια, επιχειρείται να μετατραπούν σε γεγονότα.

Στην Έκθεση ουδεμία αναφορά γίνεται επίσης για τις ανυπόστατες κατηγορίες περί χρηματοδότησης μέσω Ελεγκτικού Γραφείου ή κάποιας εταιρεία ονόματι Abendale. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο Ελεγκτικό Γραφείο σημειώνουμε ότι η ιδιοκτήτριά του επαγγελματικά, οικονομικά και ηθικά έχει εξουθενωθεί από τις κατ’ επανάληψη αυθαίρετες και επιλεκτικές διαρροές, αναφορές και δημοσιεύματα.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Τόσο έκδηλη είναι η αδυναμία να βρεθεί κάτι σε βάρος του ΑΚΕΛ, που οι διωκτικές αρχές στην Έκθεση επιστρατεύουν αόριστες και αντιφατικές καταθέσεις ψηφοφόρων του 2008 για να «ανακαλύψουν» αυτό που όλοι γνωρίζουν: ότι όλα τα εκλογικά επιτελεία πάντοτε προβαίνουν σε διευθετήσεις για κάθοδο φοιτητών στις εκλογές. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Θυμίζουμε ότι το ΑΚΕΛ, υπερασπιζόμενο την ιστορία και την αξιοπρέπειά του, από το 2014 έχει κινήσει αγωγή στην εφημερίδα «Πολίτης» για δυσφήμηση. Απευθυνόμαστε στον κόσμο του ΑΚΕΛ και τον καλούμε να συσπειρωθεί, να αγκαλιάσει το Κόμμα του και να το προστατέψει. Απευθυνόμαστε, επίσης, στους Κύπριους πολίτες καλώντας τους να προστατέψουν τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή από συκοφαντίες και λασπολογίες. “

Διαβάστε Επίσης