Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΣτήριξη για Κυπριακό, συγχαρητήρια για οικονομία, εξέφρασε ο Μητσοτάκης στον ΠτΔ

Στήριξη για Κυπριακό, συγχαρητήρια για οικονομία, εξέφρασε ο Μητσοτάκης στον ΠτΔ

-

25 Ιανουάριος 2016

Tην αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, επανέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, μετά από συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημκοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είχε την ευκαιρία σήμερα, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του (στην Κύπρο) με τη νέα ιδιότητά του, να συναντηθεί “με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλό μου φίλο Νίκο Αναστασιάδη”.

Είπε ότι είχαν “μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα. Επανέλαβα, για άλλη μια φορά, την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες του Προέδρου και όλου του κυπριακού λαού, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό ζήτημα”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι συζήτησαν επίσης “και ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος” και εξέφρασε “στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα συγχαρητήρια μου για το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου εντός των επόμενων δύο μηνών και είχαμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες βάζουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, πόσο σημαντικές είναι στην όλη προσπάθεια εξόδου από τους μνημονιακούς περιορισμούς”.

Ανέφερε ότι συζήτησαν επίσης και τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια. “Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο την έντονη ανησυχία μου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και να επισημάνω το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς την ανάγκη περιορισμού των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς το Αιγαίο”, είπε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη “καλή επιτυχία και καλή δύναμη».

Διαβάστε Επίσης