Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΠλειοψηφία τα γυναικόπαιδα μεταξύ των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα μέσα στο...

Πλειοψηφία τα γυναικόπαιδα μεταξύ των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα μέσα στο 2016

-

Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016

Οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν πλέον περισσότερους από τους μισούς πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες που επικαλούνται οι Financial Times.

Τον περασμένο Ιούνιο το 73% των ανθρώπων που έφταναν στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου ήταν άνδρες. Από την αρχή του νέου έτους, ωστόσο, οι ενήλικοι άνδρες αντιστοιχούν στο 45% των αφίξεων.

Το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών έχει σχεδόν διπλασιαστεί, από 11% το καλοκαίρι σε 21% από την αρχή του έτους. Το υπόλοιπο 34% των πιο πρόσφατων αφίξεων είναι παιδιά.

Η αναλογία των φύλων μεταξύ των προσφύγων απασχολεί ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές αρχές μετά τις μαζικές επιθέσεις κατά γυναικών από άνδρες στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πολλοί εκ των θυτών, σύμφωνα με μάρτυρες και την αστυνομία, ήταν πιθανώς μετανάστες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η μέχρι τώρα αναντιστοιχία μεταξύ ανδρών και γυναικών στο μαζικό κύμα προσφύγων και μεταναστών του τελευταίου χρόνου είναι μια πιθανή εξήγηση για τις σεξουαλικής φύσης επιθέσεις στη γερμανική πόλη, με πολλούς άνδρες μακριά από την επιρροή των οικογενειών τους.

Ένας λόγος για την ξαφνική αλλαγή στην αναλογία ανδρών-γυναικών προσφύγων θεωρείται ότι είναι το γεγονός ως πολλοί άνδρες που έφτασαν στην Ευρώπη πέρυσι επιχειρούν τώρα να φέρουν κοντά τους τις οικογένειές τους.

Επίσης, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, περισσότερες γυναίκες και παιδιά αποτολμούν το ριψοκίνδυνο πέρασμα στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης διότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν την προστασία των ευρωπαϊκών χωρών.

Διαβάστε Επίσης