Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΤην Πέμπτη η συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν

Την Πέμπτη η συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν

-

έχει στη διάρκεια της παραμονής του στο Νταβός της Ελβετίας, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα φτάσει στην Ελβετία σήμερα 18 Ιανουαρίου, για διμερείς επαφές με την ηγεσία της χώρας, ενώ θα παραμείνει στο Νταβός την Τετάρτη και την Πέμπτη, Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα λάβει χώρα την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στη 1:30 μμ τοπική ώρα και αναμένεται δημοσιογραφική κάλυψη μόνο στην αρχή.

Η διμερής συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη έχει καθοριστεί για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 11.45 τοπική ώρα κι η δημοσιογραφική κάλυψη θα περιοριστεί στην αρχή της συνάντησης

Ο κ. Μπάιντεν θα έχει μόνο δύο ακόμη διμερείς συναντήσεις στο Νταβός, με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν και τον πρωθυπουργό του Ιράκ.

Θα αναχωρήσει το βράδυ της Πέμπτης για την Κωνσταντινούπολη, όπου νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής θα λάβει μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με «μεταρρυθμιστές της κοινωνίας των πολιτών».

Λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου θα συναντηθεί στο ανάκτορο Ντολμά Μπαξέ με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και στη 1.30 (τοπική ώρα) θα προβούν από κοινού σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Τέλος στις 3 το απόγευμα θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο παλάτι Γιλντίζ.

Διαβάστε Επίσης