Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΜετά την 1η Φεβρουαρίου η απόφαση του Ανωτάτου στην υπόθεση Θεμιστοκλέους

Μετά την 1η Φεβρουαρίου η απόφαση του Ανωτάτου στην υπόθεση Θεμιστοκλέους

-

14 Ιανουάριος 2016

Μετά την 1η Φεβρουαρίου θα εκδώσει την απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους για αδικήματα που αφορούν τροχαίες παραβάσεις.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον της πλήρους ολομέλειας του Ανωτάτου, ο δικηγόρος του κ. Θεμιστοκλέους Χρίστος Τριανταφυλλίδης είπε ότι ο πελάτης του δεν φέρει ένσταση στη αίτηση του Εισαγγελέα, αφήνοντας, όπως είπε, το δικαστήριο να κρίνει αν ενδείκνυται ή όχι η άρση της ασυλία του κ. Θεμιστοκλέους.

Ακολούθως το Ανώτατο έδωσε περιθώριο πέντε ημερών στον Εισαγγελέα για την ετοιμασία της αγόρευσής τους και άλλες πέντε μέρες στην πλευρά της υπεράσπισης για τυχόν αγόρευση και όρισε την 1η Φεβρουαρίου για διευκρινίσεις.

Σε δήλωση στους δημοσιογράφους, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ουδέποτε θεώρησε τον εαυτό του διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τροχαίες παραβάσεις και τις συνέπειές τους και ουδέποτε χρησιμοποίησε την ασυλία ως ασπίδα για να αποφύγει την καταβολή των οικονομικών οφειλών που προέρχονται από εξώδικα ή αποφάσεις δικαστηρίων. Επομένως, είπε, αποδέχτηκα την αίτηση και δεν υπέβαλα ένσταση.

Διαβάστε Επίσης