Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΠροσοχή στους δρόμους συστήνει στους οδηγούς η Αστυνομία

Προσοχή στους δρόμους συστήνει στους οδηγούς η Αστυνομία

-

Να είναι προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας και να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα, αν χρειάζεται, προτρέπει τους οδηγούς η Αστυνομία, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους είναι ανοιχτός μόνο για οχήματα 4Χ4 ή οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους και Πλατρών – Τροόδους, είναι ανοικτοί αλλά ολισθηροί.

Παράλληλα αναφέρει ότι στην περιοχή Τροόδους επικρατεί πυκνή ομίχλη.

«Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα, εφόσον χρειάζεται», προστίθεται.

Καλείται το κοινό όπως ενημερώνεται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, από την εφαρμογή (application) της Αστυνομίας στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι από νωρίς το πρωί χθες μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια,17 πυρκαγιές και, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε ιδιωτική κατοικία στην Τάλα της Πάφου. Ανταποκρίθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Πάφου και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

«Αιτία της πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε αρκετές ζημιές στην ξύλινη στέγη της κατοικίας, ήταν η λανθασμένη κατασκευή/τοποθέτηση της καπνοδόχου του τζακιού της οικίας», αναφέρεται ενώ σημειώνεται ότι «για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση τυλιχτήρα νερού και αποδόμηση της οροφής».

Χθες βράδυ η Πυροσβεστική κλήθηκε να ανταποκριθεί σε πυρκαγιά σε ιδιωτική κατοικία στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου» τα οποία βρέθηκαν επί τόπου εντός 3 λεπτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πυρκαγιά ήταν στην καπνοδόχο τζακιού από ανάφλεξη συσσωρευμένων καταλοίπων της καύσης και σβήστηκε από μόνη της χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

Διαβάστε Επίσης