Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΗ Αλήθεια για την Αγροτική Κινητοποίηση της 17ης ! Του Πανίκου Χάμπα*

Η Αλήθεια για την Αγροτική Κινητοποίηση της 17ης ! Του Πανίκου Χάμπα*

-

29 Δεκέμβριος 2015

Η κυβέρνηση προσπάθησε επικοινωνιακά να πείσει την κοινή γνώμη, ότι η κινητοποίηση των τρακτέρ του ξεσηκωμού, της 17η Δεκεμβρίου 2015 ήταν αχρείαστη, μια και θα πληρώνονταν οι 35,000 συμπολίτες μας των εκταρικών επιδοτήσεων και οι 3,500 Αιγοπροβατοτρόφοι, μετά από 4 – 5 ημέρες. Μεγάλο ψέμα, που προσπάθησαν με Γκεμπελική προπαγάνδα να το παρουσιάσουν ως πραγματικότητα! Από τον Οκτώβριο του 2015 το υπόμνημα με τα 20 + 1 αιτήματα panikos xampasβρισκόταν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, των αρμοδίων Υπουργών και σε όλους τους αρχηγούς των Κομμάτων. Όλοι οι αρχηγοί, εκτός του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μας συνάντησα και επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την επίλυση τους. Το γραφείο του προέδρου επικοινώνησε μαζί μας 20 ώρες πριν την κινητοποίηση, – για προφανείς λόγους – καλώντας μας σε συνάντηση μαζί με τον κ. Ν. Αναστασιάδη στις 16 Δεκεμβρίου. Στη συνάντηση δεν έγινε ουσιαστικά καμιά συζήτηση των 20+1 προβλημάτων, αλλά ούτε ανάφεραν ότι θα τηρούσαν τον λόγο που έδωσαν ως κυβέρνηση για τις πληρωμές από τις 1η Δεκεμβρίου 2015. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να κάνουν κυριολεκτικά μαύρα Χριστούγεννα, με τις τράπεζες να κυνηγούν τους Αγρότες ακόμη και παραμονή των Χριστουγέννων, εάν είναι δυνατό!

Τα 20+1 αιτήματα τα έχουν μπροστά τους καλούνται να τα διαβάσουν πρώτα, να τα μελετήσουν. Και άμεσα να μας καλέσουν για συζήτηση.

Μεταξύ άλλων, είναι η επιβολή φόρου στη γεωργική γη, το Μητρώο Αγροτών, έγκαιρη καταβολή των Εκταρικών και Κατακεφαλή Επιδοτήσεων, έλεγχος των εισαγωγών ζωικών και γεωργικών προϊόντων, να «παρκαριστούν» τα Αγροτικά δάνεια, καταβολή επιδότησης στα βοοειδή, παραχώρηση πετρελαίου κίνησης και μείωση δασμών στα καύσιμα, άμεση καταβολή του ΦΠΑ, διαφύλαξη του Συνεργατισμού, η διατήρηση του ΟΓΑ, του Συμβουλίου Πατατών, της Επιτροπής Σιτηρών ύπρου.

Αυτά είναι ο βασικό κορμός, των 20 + 1 αιτημάτων μας.

Για όλα αυτά λοιπόν, εμείς θα αναμένουμε πλέον από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να υλοποιήσει στην πράξη την υπόσχεση του προς το Αγροτικό Κίνημα, που έδωσε στη σύσκεψη στο Προεδρικό την 16η Δεκεμβρίου 2015 δίνοντας ρητές οδηγίες προς τα αρμόδια Υπουργεία, για άμεση επίλυση τους.

Καλούνται λοιπόν να δώσουν άμεσες λύσεις, γιατί πιστεύουμε ειλικρινά ότι εάν τα πράξουν, ο πρωτογενής τομέας, θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Εμείς είμαστε εδώ με δημιουργικές προτάσεις να βοηθήσουμε ουσιαστικά για το καλό της Κύπρου μας, των απλών ανθρώπων που οργώνουν καθημερινώς τη γη.

Εάν δεν το πράξουν αυτό, τότε το Αγροτικό Κίνημα ενωμένο θα κατέβει πιο μαζικά στους δρόμους, σε συνεχείς αγώνες για διεκδίκηση του δικαιώματος να οργώνει την γη για να θρέψει τον Λαό.

  • Ο Πανίκος Χάμπας είναι Γ.Γ. Κ.Σ. ΕΚΑ

Διαβάστε Επίσης