Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΔιασωθείς μετανάστης κέρδισε 400.000 στο ισπανικό λαχείο

Διασωθείς μετανάστης κέρδισε 400.000 στο ισπανικό λαχείο

-

Ένας άνεργος μετανάστης από τη Σενεγάλη είναι ένας από τους μεγάλους τυχερούς του El Gorbo, τις ετήσιας λοταρίας της Ισπανίας που φέτος μοίρασε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Σενεγαλέζος είχε διασωθεί από την ισπανική ακτοφυλακή στην προσπάθειά του να περάσει στη χώρα από το Μαρόκο πριν από οχτώ χρόνια.

Ο άνδρας, του οποίου μόνο το μικρό του όνομα έχει γίνει γνωστό (Ngame), είναι ο κάτοχος ενός από τα 1.600 μαγικά χαρτάκια που έφεραν επάνω τους τον αριθμό 79140.

Ο 35χρονος υπερτυχερός ζει μαζί με τη γυναίκα του, η οποία επίσης ταξίδεψε στην Ισπανία από τη Σενεγάλη, στην παραθαλάσσια πόλη Roquetas de Mar, στην επαρχία της Αλμέρια.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Υπάρχουν μέρες που και οι δυο μαζί δεν έχουμε ούτε πέντε ευρώ», δήλωσε σε μια τοπική εφημερίδα που δημοσίευσε φωτογραφία του κρατώντας το τυχερό λαχείο.

Ο Ngame, ο οποίος πρόσφατα απολύθηκε από το θερμοκήπιο όπου εργαζόταν επέβαινε μαζί με 65 ακόμη άτομα στη βάρκα που τον έφερε στην Ισπανία, όπου τα τελευταία χρόνια μαζί με τη σύζυγό του προσπαθούν να επιβιώσουν κάνοντας εποχικές δουλειές.

Σύμφωνα με την υπηρεσία που χειρίζεται το λαχείο, οι Ισπανοί ξόδεψαν φέτος σχεδόν 2,6 δις ευρώ στο λαχείο φέτος, με μερικούς να περιμένουν ώρες σε ουρές που κύκλωναν το τετράγωνο όπου βρισκόταν ένα λαχειοπωλείο.

Πολλοί έμειναν κολλημένοι στις οθόνες τους για ώρες, ενώ μαθητές διάλεγαν μπάλες με νούμερα από ένα περιστρεφόμενο τύμπανο, διαβάζοντας τους αριθμούς δυνατά.

Οι πωλήσεις ήταν ψηλότερες φέτος από πέρσι, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια σχετική χαλαρότητα στις αγορές των νοικοκυριών, ακολουθώντας την ανάκαμψη μετά από μία κρίση που άφησε έναν στους τέσσερις εργαζόμενους χωρίς δουλειά.

Διαβάστε Επίσης