Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα συνάντηση σήμερα του Υπουργού Εμπορίου με ΔΣ ΑΗΚ

Νέα συνάντηση σήμερα του Υπουργού Εμπορίου με ΔΣ ΑΗΚ

-

2015

Πραγματοποιείται στις 10:00 νέα συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου με τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί το προσχέδιο της απόφασης για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ, την οποία θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνέλθει την ερχόμενη Δευτέρα στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος. Η λήψη απόφασης για ένα αποδοτικό και αποτελεσματικό διαχωρισμό της ΑΗΚ, σύμφωνα με τις πρόνοιες του 3ου ενεργειακού πακέτου, αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της ένατης δόσης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, τον Ιανουάριο θα αποσταλεί στους δανειστές ο οδικός χάρτης ο οποίος προνοεί την υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στο τέλος του 2017.

Σημειώνεται ότι οι συντεχνίες της ΑΗΚ με χθεσινή τους ανακοίνωση μιλούν για «απαράδεκτη στάση» εκ μέρους του η οποία «αν μετουσιωθεί σε απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, αυτό θα είναι καταστροφικό για τον τόπο, και θα εξωθήσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε λήψη δυναμικών μέτρων με συνεπακόλουθο τη διατάραξη της εργατικής ειρήνης και καλούμε τον Υπουργό να σταματήσει αυτή την καταστροφική πορεία υπό το πρόσχημα εκβιαστικών διλημμάτων και επίκλησης τρίτων και να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της ΑΗΚ και του τόπου».

Διαβάστε Επίσης