Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΑΚΕΛ: Με τον Προϋπολογισμό του 2016, η κυβέρνηση αφαιρεί εισοδήματα από τα...

ΑΚΕΛ: Με τον Προϋπολογισμό του 2016, η κυβέρνηση αφαιρεί εισοδήματα από τα λαϊκά στρώματα και φορτώνει τα βάρη της κρίσης στο λαό!

-

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015

Οι κρατικοί προϋπολογισμοί για το 2016 είναι δυστυχώς μια από τα ίδια, είναι ο τρίτος στη σειρά προϋπολογισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη που εκφράζει την ίδια ακριβώς πολιτική: Αφαιρεί εισοδήματα από τα λαϊκά στρώματα, φορτώνει τα βάρη της κρίσης στο λαό, την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες προστατεύουν και συμβάλλουν στην αύξηση των κερδών των πλουσίων, αναφέρει σε δήλωση του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, σχολιάζοντας τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Πολλά μπορούν να λεχθούν για τους προϋπολογισμούς, προσθέτει, αλλά το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ένα: Συνεχίζουν την πολιτική των κυβερνώντων στην οικονομία, που έχει αναδείξει τα τελευταία τρία χρόνια την Κύπρο σε πρωταθλητή των ανισοτήτων σε όλη την Ευρώπη, κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Την πολιτική της να εξυπηρετεί τα εύπορα στρώματα και να φορτώνει τα βάρη στους φτωχούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να την παρουσιάσει σαν «ανάγκη» και να της δώσει ένα «εθνικό» και «σωτήριο» μανδύα. Η αλήθεια, όπως τη μαρτυρούν τα στοιχεία, είναι πολύ διαφορετική: Οι κυβερνώντες εφαρμόζουν μια ακραία ταξική πολιτική υπέρ των πλουσίων και ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους γνωστά: ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, εκποιήσεις και κόκκινα δάνεια, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.

Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος: ο δρόμος της πραγματικής ανάπτυξης, με ατμομηχανή το κράτος και το δημόσιο τομέα, με ένα πραγματικό αναπτυξιακό προϋπολογισμό ο οποίος θα δημιουργεί μεταξύ άλλων νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε Επίσης