Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΘα δράσουμε 'υπομονετικά και όχι συναισθηματικά' απέναντι στη Ρωσία, λέει ο Ερντογάν

Θα δράσουμε ‘υπομονετικά και όχι συναισθηματικά’ απέναντι στη Ρωσία, λέει ο Ερντογάν

-

Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2015

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση της Τουρκίας θα δράσει “με υπομονή και όχι συναισθηματικά”, πριν λάβει οποιαδήποτε μέτρα σε απάντηση των μέτρων που έλαβε η Μόσχα για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της πρώτης μέρας της διάσκεψης για το κλίμα που πραγματοποιείται στο Παρίσι, πως η Τουρκία εργάζεται να διασφαλίσει ότι δεν θα επέλθει ολοσχερής ρήξη στις σχέσεις της με την Ρωσία, τον κυριότερο προμηθευτή της στο πεδίο της ενέργειας.

Η Μόσχα νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε πως θα επιβάλει απαγόρευση εισαγωγών κυρίως αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε ανήθικες τις κατηγορίες που αποδίδονται στην Τουρκία για την αγορά πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία δεν είναι τόσο ανέντιμη που θα αγόραζε πετρέλαιο από τρομοκράτες, είπε, προσθέτοντας πως αν βρεθούν αποδείξεις για τέτοιες αγοραπωλησίες, θα παραιτηθεί από τον προεδρικό του αξίωμα.

“Αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ας τα παρουσιάσουν αυτοί που θα τα βρουν”, πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης