Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΣυντονισμός κινήσεων Λευκωσίας-Αθήνας πριν την άτυπη Σύνοδο στη Μάλτα

Συντονισμός κινήσεων Λευκωσίας-Αθήνας πριν την άτυπη Σύνοδο στη Μάλτα

-

2015

Στη Μάλτα μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τη συνοδο των Ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με το μεταναστευτικό, ενώ στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής και πριν την έναρξή της, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Έχοντας ολοκληρώσει τις επαφές του στο Αμμάν, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη και συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τον Ιορδανό Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να συζητήσει με τον κ. Τσίπρα το συντονισμό των θέσεων Λευκωσίας και Αθήνας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι δύο άντρες θα συζητήσουν την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία, στις 17 και 18 Νοεμβρίου, αλλά και την ημερήσια διάταξη της άτυπης Συνόδου, αναφορικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και το ρόλο της Άγκυρας σε αυτό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προτίθεται να μεταφέρει στη Σύνοδο τη θέση της Λευκωσίας, ότι θα πρέπει να στηριχθούν και άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων και στο πλαίσιο αυτό θα ζητήσει από την Αθήνα να υπάρξει συντονισμός κινήσεων.

Μετά το πέρας της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για το Ισραήλ, όπου την Παρασκευή το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα.

Διαβάστε Επίσης