Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαράνομη η ρευστοποίηση της, λέει η FBME και κατηγορεί την Κεντρική Τράπεζα...

Παράνομη η ρευστοποίηση της, λέει η FBME και κατηγορεί την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου για κακοδιαχείριση

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 07 Νοέμβριος 2015

Παράνομο και επικίνδυνο χαρακτηρίζει η FBME Bank Ltd το σχέδιο περί απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) για ρευστοποίηση του υποκαταστήματος της FBME στην Κύπρο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των μετόχων της τράπεζας, «η ΚΤΚ σχεδιάζει να ρευστοποιήσει το κυπριακό υποκατάστημα της FBME, μετά από ανακοίνωση απόφασης της FBME να μετακινήσει κάποιους λογαριασμούς από το Κυπριακό υποκατάστημά της στα κεντρικά γραφεία στην Τανζανία».

«Το ζητούμενο είναι να βγει η ΚΤΚ από την επικίνδυνη θέση στην οποία η ίδια έβαλε τον εαυτό της. Εάν αυτό το επικίνδυνο και παράνομο σχέδιο τεθεί σε εφαρμογή θα βρει απέναντί του την πλήρη ισχύ του νόμου», αναφέρει η FBME, προσθέτοντας πως «η προϋπόθεση για να τεθεί το υποκατάστημα σε κατάσταση ρευστοποίησης είναι να είναι αφερέγγυο, πράγμα που όπως γνωρίζουν όλοι, συμπεριλαμβανομένης της ΚΤΚ, πόρρω απέχει από την πραγματικότητα».

«Η FBME Limited», συνεχίζει η ανακοίνωση, «επαναδιατυπώνει την αποφασιστικότητά της να διασφαλίσει πως όλες οι καταθέσεις του κυπριακού υποκαταστήματος θα προστατευτούν από την συνεχή κακοδιαχείριση της ΚΤΚ».

Όπως αναφέρεται, «αυτό το τέχνασμα της ΚΤΚ επιχειρείται τη στιγμή που η FBME προτείνει τη μετακόμιση οποιουδήποτε συναινούντα καταθέτη από το υποκατάστημα στην Κύπρο στα κεντρικά γραφεία στην Τανζανία, έτσι ώστε να επανακτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους».

Διαβάστε Επίσης