Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: Ανίκανη η κυβέρνηση να κατανοήσει και την πραγματική εικόνα στην οικονομία...

ΑΚΕΛ: Ανίκανη η κυβέρνηση να κατανοήσει και την πραγματική εικόνα στην οικονομία και στην κοινωνία

-

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2015

Την ώρα που η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τις πρωτοφανείς συνέπειες της κρίσης η Κυβέρνηση Συναγερμού επιμένει καθημερινά να καλλιεργεί το μύθο του success story, κάτι που επανέλαβε ο Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξη του την Κυριακή», αναφέρει σε δήλωση του ο Χάρης Πολυκάρπου, μέλος του Γραφείου Οικονομικών Μελετών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας:

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θέλει ν’ αλλάξει πολιτική αλλά φαίνεται ανίκανη να κατανοήσει και την πραγματική εικόνα στην οικονομία και στην κοινωνία.

Άραγε, είναι success story τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνεια τους;

Είναι success story οι χιλιάδες νέοι που μεταναστεύουν ή οι ακόμα περισσότεροι άνεργοι που βρίσκονται στην Κύπρο;

Είναι success story οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν καθημερινά και τα ψηλά επιτόκια που δεν επιτρέπουν στις υπόλοιπες να αναπτυχθούν;

Είναι success story το κουτσούρεμα του κοινωνικού κράτους, η δραματική μείωση των δαπανών για την παιδεία και την υγεία και η αύξηση της φτώχειας;

Το περιβόητο “success story” δεν είναι τίποτε άλλο από τις μνημονιακές πολιτικές που έχει εφαρμόσει τα τελευταία τρία χρόνια η Κυβέρνηση. Πολιτικές που έχουν πληγώσει τα μεσαία και χαμηλά στρώματα προς όφελος των λίγων και προνομιούχων. Πολιτικές για να ξεπουληθεί όσα – όσα ο δημόσιος πλούτος. Για αυτές τις πολιτικές πανηγυρίζει καθημερινά η Κυβέρνηση.

Διαβάστε Επίσης