Η Επιτροπή ενέκρινε την προσθήκη δύο νέων προϊόντων στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση, νέα προσθήκη για την Κύπρο είναι το «Παφίτικο Λουκάνικο», το οποίο παρασκευάζεται από τεμαχισμένο χοιρινό κρέας και αφήνεται να ωριμάσει σε κόκκινο ξηρό κρασί της περιοχής Πάφου.
Το δεύτερο προϊόν είναι από την Ιταλία και πρόκειται για το “CipollaBiancadiMargherita”, ένα λευκό, γλυκό κρεμμύδι που παράγεται κατά μήκος της Αδριατικής Ακτής.
Οι δύο εν λόγω ονομασίες θα προστεθούν στον κατάλογο με τα περισσότερα από 1 300 προϊόντα που ήδη τυγχάνουν προστασίας.