Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑποφασιστικότητα για λύση το συντομότερο δυνατό, εκφράζει ο Μ. Ακκιντζί

Αποφασιστικότητα για λύση το συντομότερο δυνατό, εκφράζει ο Μ. Ακκιντζί

-

Κύπρο, στη βάση της πολιτικής ισότητας, εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.


Ο Μ. Ακιντζί σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη είπε ότι ο κ. Κέρι εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί την Κύπρο το Νοέμβριο, με τον Τ/κ ηγέτη να εκφράζει την ευαρέσκειά του για το γεγονός.

Είπε παράλληλα ότι είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον κ. Κέρι το όραμά του, να ενημερώσει για τις συνομιλίες αλλά και τις δυσκολίες που συναντώνται στο κεφάλαιο του περιουσιακού και να ακούσει τις απόψεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Συνέχισε, λέγοντας ότι εξέφρασε την αποφασιστικότητα της τ/κ πλευράς για λύση το συντομότερο δυνατό, λέγοντας ότι η σταθερότητα που θα επέλθει στην περιοχή ενδιαφέρει και τις ΗΠΑ.

Οι πρόνοιες της διζωνικότητας στη λύση θα φέρουν και κάποια προβλήματα, είπε, προσθέτοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων στο περιουσιακό αποκτά έτσι μεγαλύτερη σημασία.

Για τη χρηματοδότηση της λύσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ Έιντε, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός, όπως είπε, ότι και οι ΗΠΑ δείχνουν ενδιαφέρον και θα συνεισφέρουν σε αυτές τις προσπάθειες.

Η συνάντηση έγινε στην παρουσία της «υπουργού» εξωτερικών Εμινέ Τσολάκ, του Τ/κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί, του εκπροσώπου Τύπου του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού και άλλων.

Διαβάστε Επίσης