Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: Επαναβεβαιώνει τον στρατηγικό στόχο για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και...

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: Επαναβεβαιώνει τον στρατηγικό στόχο για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και λύση του Κυπριακού. κάνοντας λόγο για «πολιτική ισότητα των δύο λαών»

-

Κύπρο με πολιτική ισότητα έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, στην ομιλία του στην 70η σύνοδο της ΓΣ του ΟΗΕ.


Σε σύντομη αναφορά του στο Κυπριακό, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως “αναμένουμε να επιτευχθεί μια διαρκής διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν” και πως η Τουρκία υποστηρίζει “τις αποτελεσματικές και εποικοδομητικές προσπάθειες” της τουρκοκυπριακής πλευράς προς αυτή την κατεύθυνση.

«Τελειώνοντας επιθυμώ να στρέψω την προσοχή σας στην συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για δίκαιη, συνολική και διαρκή λύση στην Κύπρο. Θα πρέπει να βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο λαών και την ισότιμη ιδιοκτησία τους στο νησί. Αναμένουμε να επιτευχθεί μια διαρκής διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν. Και υποστηρίζουμε τις αποτελεσματικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο κ. Νταβούτογλου επεσήμανε ότι η Τουρκία είναι μέρος της Ευρώπης “και στη βάση κοινών παγκοσμίων αξιών συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση του στρατηγικού μας στόχου να γίνουμε μέλος της ΕΕ”.

«Πιστεύουμε πως σήμερα η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο παρά ποτέ γα να ενδυναμώσει την ασφάλεια και την ευημερία της», ανέφερε.

Διαβάστε Επίσης