Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΆλλες επτά μέρες υπό κράτηση οι 4 για τη ΣΠΕ Αγίας Φύλας,...

Άλλες επτά μέρες υπό κράτηση οι 4 για τη ΣΠΕ Αγίας Φύλας, υπό 4ήμερη κράτηση ο 69χρονος

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2015

Δεν έφεραν ένσταση στην ανανέωση του διατάγματος κράτησης των πελατών τους για άλλες επτά μέρες, οι νομικοί σύμβουλοι των τεσσάρων πρώτων υπόπτων που συνελήφθηκαν σε σχέση με την υπόθεση ατασθαλιών στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας. Σε ξεχωριστή διαδικασία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, ο 69χρονος που συνελήφθηκε χθες για την ίδια υπόθεση τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση.

Ο 54χρονος που ασχολείται με αγοραπωλησία ακινήτων, ο 43χρονος πρώην τμηματάρχης χορήγησης δανείων και ο 40χρονος βοηθός του, οδηγήθηκαν το πρωί εκ νέου στο δικαστήριο, το οποίο ενέκρινε το αίτημα των Αστυνομικών αρχών για ανανέωση του διατάγματος κράτησης των υπόπτων για άλλες επτά μέρες.

Οι τέσσερις φέρεται να εμπλέκονται σε 22 περιπτώσεις δανείων 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, που παραχώρησε η ΣΠΕ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις την περίοδο 2006-2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία, τόσο τα τρία πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, όσο και άλλα πρόσωπα, ενεργούσαν με το αζημίωτο για λογαριασμό του 54χρονου επιχειρηματία, εξασφαλίζοντας δάνεια που κατέληγαν είτε στους προσωπικούς λογαριασμούς του ή της εταιρείας του, με πλαστές εξασφαλίσεις.

Εγγυητές των δανείων ήταν πρόσωπα με οικονομικές δυσκολίες, λήπτες δημοσίου βοηθήματος ή και με ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία προσεγγίζονταν κι έναντι χρηματικής αμοιβής υπέγραφαν τα συμβόλαια, με τα οποία ωστόσο μετατρέπονταν εν αγνοία τους σε πρωτοφειλέτες.

Σε άλλες περιπτώσεις, δελεάζονταν άτομα να εξασφαλίσουν δάνειο από τη ΣΠΕ για την αγορά ακίνητης περιουσίας της εταιρείας του 54χρονου, με τη διαβεβαίωση ότι σε λίγα χρόνια θα κέρδιζαν πολύ περισσότερα χρήματα από τη μετέπειτα πώληση της. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε, τα ακίνητα αυτά υπερεκτιμούνταν και με πλαστά έγγραφα που παρουσιάζονταν στο Κτηματολόγιο εξασφαλίζονταν πολύ μεγαλύτερα δάνεια, σε σύγκριση με την πραγματική αξία της υποθήκης.

Νωρίτερα παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού και ένας 69χρονος που συνελήφθηκε χθες για την ίδια υπόθεση και ο οποίος τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση. Υπό πενθήμερη κράτηση τελεί από χθες και ο 52χρονος πρώην οδηγός του επιχειρηματία, ενώ εξακολουθεί να καταζητείται ο 42χρονος διευθυντής της εργοληπτικής εταιρείας καθώς και μια 49χρονη.

Διαβάστε Επίσης