Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΗ Κύπρος καίγεται! 64 πυρκαγιές το τελευταίο τριήμερο! -Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται...

Η Κύπρος καίγεται! 64 πυρκαγιές το τελευταίο τριήμερο! -Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά μεταξύ Γιόλου και Θελέτρας

-

Δημιουργήθηκε : Κυριακή, 30 Αύγουστος 2015

Δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου το τελευταίο τριήμερο. Κύρια αιτία σύμφωνα με τους αρμοδίους είναι ο ανθρώπινος παράγοντας ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν υπόνοιες για εσκεμμένες, κακόβουλες ενέργειες!

Στην Πάφο, ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά μεταξύ των Κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου Γιόλου και Θελέτρας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Πόλυ Χατζηβασιλείου.

Ήδη πρόσθεσε, αποχώρησαν τα οκτώ πτητικά μέσα πυρόσβεσης που είχαν επιστρατευθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς , λόγω σκότους και επέστρεψαν στις βάσεις τους.

Ο κ. Χατζηβασιλείου είπε πως έγιναν ήδη ρυθμίσεις για τις αντικαταστάσεις του προσωπικού και τώρα στην μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκαν τα επίγεια μέσα.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου στη σκηνή έχει σταλεί αρκετή δύναμη.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει επιστρατεύσει 18 οχήματα, το Τμήμα Δασών 2 οχήματα, η Επαρχιακή Διοίκηση 2 καδενοφόρα, η Υπηρεσία Θήρας 2 οχήματα και η Πολιτική Άμυνα 3 βυτιοφόρα.

Σημαντικό ρόλο στο έργο της κατάσβεσης διαδραμάτισαν και οι κάτοικοι της περιοχής.

Η πυρκαγιά στο πέρασμα της κατέκαψε άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και δένδρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου εξήντα τέσσερις πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου το τελευταίο τριήμερο εκ των οποίων 24 στην Επαρχία Πάφου.

Διαβάστε Επίσης