Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈκτακτη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών

Έκτακτη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών

-

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως από κοινού με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Στην ατζέντα της συνεδρίας, που αρχίζει στις 9.30 το πρωί, βρίσκεται ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 18) Νόμος του 2015 και οι περί Προστασίας Αγοραστών Κανονισμοί του 2015.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για τα πιο πάνω θέματα ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών, εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Κλήθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, του ΕΤΕΚ, του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ, του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, του ΚΣΙΑ, του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών και Συμβούλων Ακινήτων Κύπρου, του Συνδέσμου Προώθησης Ανάπτυξης Ακινήτων, της FIABCI, του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών και του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας.

Διαβάστε Επίσης