Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΤούρκος ΥΠΕΞ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό

Τούρκος ΥΠΕΞ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό

-

σύμφωνα με πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ, τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη και εξέφρασε ικανοποίηση για τη στήριξη που προσφέρει η Τουρκία στις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι συνεχίζεται η αποφασιστικότητα της Τουρκίας για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, η οποία θα διασφαλίζει την πολιτική ισότητα των Τ/κ και τα δικαιώματά τους. Ανέφερε ακόμη ότι όπως μέχρι σήμερα έτσι και στο μέλλον θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης.

Εκτενή συνομιλία για Κύπρο με Φ. Σινιρλίογλου είχε ο Έιντε

Καλή και εκτενή χαρακτηρίζει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο Ειδικός Σύμβουλός του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, τη συνομιλία που είχε σήμερα στην Άγκυρα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου για το Κυπριακό.

Σε σχετική ανάρτησή του, στο λογαριασμό του στο twitter, ο κ. Έιντε έγραψε ότι είχε μια «καλή, εκτενή ανταλλαγή [απόψεων] για την Κύπρο με τον Υφυπουργό Φεριντούν Σινιρλίογλου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών».

Και στη νέα ανάρτησή του, που ακολουθεί αυτή που αφορούσε τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Έιντε παραθέτει φωτογραφία των δύο αντρών.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαβούσογλου έγραψε στο twitter ότι στη συνάντησή του με τον κ. Έιντε επανέλαβε τη στήριξη της Τουρκίας στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Διαβάστε Επίσης