Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΠροπηλακισμοί από εθνικιστές του ΕΛΑΜ, κατά Υπουργών στο μνημόσυνο Ισαάκ και...

Προπηλακισμοί από εθνικιστές του ΕΛΑΜ, κατά Υπουργών στο μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού

-

Κυριακή, 09 Αύγουστος 2015

Προπηλακισμούς δέχθηκαν οι Υπουργοί Γεωργίας και Εμπορίου από ακροδεξιούς εθνικιστές του ΕΛΑΜ, που ήταν ντυμένοι στα μαύρα, στο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Συγκεκριμένα, με την είσοδό τους στο κοιμητήριο, ο δύο Υπουργοί προπηλακίστηκαν από την ομάδα, η οποία φώναζε συνθήματα εναντίον της ομοσπονδιακής λύσης του Κυπριακού και εναντίον των συνομιλιών που διεξάγονται, ενώ πέταξαν μπουκάλια με νερό εναντίον του Υπουργού Εμπορίου Γιώργου Λακκοτρύπη.

Κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Ισαάκ και Σολωμού από τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργός προπηλακίστηκε από μερίδα συμμετεχόντων γεγονός, που ανάγκασε τον πατέρα του Σολωμού Σολωμού να πάρει το μικρόφωνο και να τους ζητήσει να φύγουν από το χώρο.

Τους προπηλακισμούς εναντίον των δύο Υπουργών καταδίκασαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Μητροπολίτης Κωνστάντιας/ Αμμοχώστου Βασίλειος και ο ίδιος ο Υπουργός Γεωργίας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει την πολιτεία να τιμά τη μνήμη των ηρωομαρτύρων.

Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία στο κοιμητήριο, ενώ όταν ξεκίνησε το μνημόσυνο έκανε την εμφάνισή της και ομάδα της ΜΑΑΔ με πλήρη εξοπλισμό.

Διαβάστε Επίσης