Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠλήρη υποστήριξη από τον Πρωθυπουργό στον Γ. Βαρουφάκη για το Σχέδιο Β'.

Πλήρη υποστήριξη από τον Πρωθυπουργό στον Γ. Βαρουφάκη για το Σχέδιο Β’.

-

31 Ιούλιος 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε ότι «φυσικά και είχα δώσει εντολή» για Plan B στον κ. Βαρουφάκη, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά.

Καλύπτοντας πλήρως τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός είπε ότι ήταν πολύ φυσιολογικό να δώσει εντολή στον κ. Βαρουφάκη να συστήσει «ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας έκτακτης ανάγκης», και συμπλήρωσε ότι ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση είχε σχέδιο για Grexit, κάτι το οποίο απέδωσε σε εταίρους και δανειστές, επαναλαμβάνοντας ότι υποχρέωση της κυβέρνησης ήταν να σχεδιάσει τις άμυνές της απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Βαρουφάκη, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «μπορεί να έκανε λάθη, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι είναι λαμόγιο».

«Δεν έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό όπως ο προκάτοχός του, ούτε έκρυψε λίστα Ελλήνων φορολογουμένων στα συρτάρια, όπως οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου», πρόσθεσε.

Και επέκρινε, στη συνέχεια την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντάς της «την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα, να στραφείτε στο κόμμα σας και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το κόμμα σας δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δεχθήκατε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν».

Διαβάστε Επίσης