Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Παρά τις τεράστιες διαφωνίες μας με τον Αναστασιάδη, στηρίζουμε τη...

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Παρά τις τεράστιες διαφωνίες μας με τον Αναστασιάδη, στηρίζουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία

-

Θα δημιουργήσει τις προοπτικές για την πρόοδο και την ευημερία του λαού μας. Θα διασφαλίσει καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Μέλλον χωρίς τη μόνιμη απειλή της κατοχής», ανέφερε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε ομιλία του στο Μνημόσυνο των πεσόντων της κοινότητας Νήσου.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι για το ΑΚΕΛ η δίκαιη λύση του Κυπριακού είναι στόχος αμετάθετος. «Γι΄αυτό και παρά τις όποιες τεράστιες διαφωνίες μας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σχεδόν σε όλα τα ζητήματα» πρόσθεσε «στηρίζουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «η στήριξη μας δε δίνεται εν λευκώ. Υπάρχουν σαφείς προϋποθέσεις. Είναι η συνέπεια σε αρχές, η συλλογικότητα και η αποφασιστικότητα. Είναι η αξιοποίηση των όσων επιτεύχθηκαν με τις συγκλίσεις Χριστόφια και η διαπραγμάτευση με σοβαρότητα όλων των πτυχών του Κυπριακού, ώστε ενώπιον του λαού να τεθεί σε Δημοψήφισμα μια συμφωνημένη, δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση».

Αναφερόμενος στον Μουσταφά Ακιντζί, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι η ανάδειξη του στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας άλλαξε το κλίμα, δημιούργησε προοπτική.

«Είναι γνωστές οι διαχρονικές του θέσεις και η υποστήριξη του σε λύση στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας» ανέφερε σημειώνοντας ότι «απομένει τώρα αυτό να αποδειχτεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όπως θα αναμένουμε να δούμε και κατά πόσον η Τουρκία είναι διατεθειμένη να κάνει βήματα καλής θέλησης και να περάσει από τις διακηρύξεις στην πράξη».

Διαβάστε Επίσης