Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙδού το «θαύμα της οικονομίας»: Η Κύπρος αρνητική πρωταθλήτρια και στη μείωση...

Ιδού το «θαύμα της οικονομίας»: Η Κύπρος αρνητική πρωταθλήτρια και στη μείωση μισθών!

-

Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2015

Την ώρα που η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη επαίρεται για το πόσο θαυμάσια εξελίσσεται η κυπριακή οικονομία και εισπράττει τα εύγε των τροϊκανών δανειστών για τον υπερβάλλοντα ζήλο εφαρμογής των αντιλαϊκών, μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, έρχεται ο ένας δείχτης μετά τον άλλο για να καταγράψουν την αδυσώπητη, σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο τόπο μας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης.

Η Κύπρος,προσθέτει, εκτός από αρνητική πρωταθλήτρια στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στις κοινωνικές παροχές, στην μακροχρόνια ανεργία, στον αποπληθωρισμό, στα δανειστικά επιτόκια και αλλού, καταγράφεται από την Eurostat και ως η αρνητική πρωταθλήτρια στη μείωση των μισθών, η οποία έφθασε στο -1,8%.

Με άλλα λόγια, τα πράγματα στην οικονομία συνεχίζουν να εξελίσσονται θαυμάσια αφού όντως επιτυγχάνεται ο αδήλωτος στόχος για περαιτέρω φτωχοποίηση των εργαζομένων και του λαού μας, για αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και για αντιδραστικού χαρακτήρα απορρυθμίσεις.

Κατά τα άλλα, καταλήγει ο Γ. Λουκαίδης, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τους προπαγάνδας, οι κυβερνώντες εξαγγέλλουν αναπτυξιακά έργα όταν συνειδητά αφαίρεσαν από την πραγματική οικονομία 760εκ ευρώ μόνο για το 2015-16, μέσα από την αναπροσαρμογή των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Διαβάστε Επίσης