Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣΕκτός ποδοσφαίρου ο Β. Μαρινάκης του Ολυμπιακού μετά την ποινή που του...

Εκτός ποδοσφαίρου ο Β. Μαρινάκης του Ολυμπιακού μετά την ποινή που του επέβαλε ο ανακριτής διαφθοράς

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2015

Την απαγόρευση ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο επέβαλε στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη ο ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα στην υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οπως μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ, ο ανακριτής επέβαλε επίσης βαρύτατους περιοριστικούς όρους στον κ. Μαρινάκη, που αφορούν την παρουσία του στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα και εγγύηση 200.000 ευρώ, μέχρι στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Η σημερινή απολογία του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς διήρκεσε πάνω από 7 ώρες.

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός βαραίνουν πέντε κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις: 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε Επίσης