Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ«ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»: Κανένα ενοχοποιητικό στοιχεία σε βάρος του Λιβάνιου επιχειρηματία για τη...

«ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»: Κανένα ενοχοποιητικό στοιχεία σε βάρος του Λιβάνιου επιχειρηματία για τη νιτρική αμμωνία

-

: Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί σήμερα από την Αστυνομία, ο 62χρονος επιχειρηματίας από το Λίβανο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουνίου αναφορικά με την υπόθεση εντοπισμού πέντε τόνων νιτρικής αμμωνίας στο σπίτι 26χρονου ομοεθνή του στη Λάρνακα.Ο 62χρονος που είναι κάτοχος κυπριακής ταυτότητας, είχε παρουσιαστεί το Σάββατο 6 Ιουνίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησης του.

Το διάταγμα κράτησης λήγει σήμερα και η Αστυνομία αναμένεται να αφήσει τον 62χρονο ελεύθερο αφού από τις έρευνες και εξετάσεις προέκυψε ότι ο επιχειρηματίας δεν ενέχεται στην υπόθεση.

Οι ερευνητές της υπόθεσης κατάφεραν να εξασφαλίσουν σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με την εισαγωγή αλλά και τον τρόπο εισαγωγής της νιτρικής αμμωνίας στη Κύπρο.

Η μαρτυρία του 62χρονου επιχειρηματία, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας μεταφορών, αναμένεται να αξιοποιηθεί από την Αστυνομία για να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διεφάνη επίσης ότι ορισμένα άτομα εκμεταλλεύθηκαν την εταιρεία εισαγωγής του 62χρονου για να εισαγάγουν στην Κύπρο τη νιτρική αμμωνία μέσα σε παγοκύστες σε κουτιά πρώτων βοηθειών.

Εν τω μεταξύ αύριο λήγει το διάταγμα οκταήμερης κράτησης του 26χρονου Λιβάνιου, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για ανανέωση του διατάγματος.

Διαβάστε Επίσης