Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΥπό κράτηση 47χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών στην Πάφο

Υπό κράτηση 47χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών στην Πάφο

-

Ιούνιος 2015

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 47χρονου από τη Συρία για υπόθεση κατοχής και καλλιέργειας ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της ΥΚΑΝ Πάφου, μετέβησαν χθες βράδυ σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Πάφου, μετά από πληροφορία για ύπαρξη υπό καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Στη σκηνή, εντόπισαν ένα πρόσωπο που προσπαθούσε να κρυφτεί και μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας προσπάθησε να τραπεί σε φυγή.

Το εν λόγω πρόσωπο ακινητοποιήθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και συνελήφθη για εξακρίβωση στοιχείων, αφού δεν είχε στην κατοχή του οποιοδήποτε έγγραφο, το οποίο να αποδεικνύει την ταυτότητά του.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 47χρονο, ο οποίος διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 9 Φεβρουαρίου 2011.

Στο σημείο εκείνο, καθώς και σε κοντινή απόσταση, εντοπίστηκαν συνολικά 12 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ύψους 50-100 εκατοστών περίπου.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που έγινε στον 47χρονο, εντοπίστηκαν να εντοπίστηκαν στην κατοχή του δώδεκα πλαστικά μπουκάλια νερού, ένα ψαλίδι και μία ξύλινη βέργα.

Ο 47χρονος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, παράνομης καλλιέργειας φυτών κάνναβης, εξακρίβωσης στοιχείων, παρεμπόδισης αστυνομικού κατά τη νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντος, αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη και για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο συλληφθείς ανακρινόμενος, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι καλλιεργούσε τα φυτά κάνναβης για δική του χρήση.

Διαβάστε Επίσης