Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜειωμένη αλλά όχι πολύ, προβλέπεται η εισροή τουριστών τον Ιούνιο λόγω ρωσικής...

Μειωμένη αλλά όχι πολύ, προβλέπεται η εισροή τουριστών τον Ιούνιο λόγω ρωσικής αγοράς, λέει ο ACTA

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015

Μειωμένη προβλέπεται να είναι η εισροή τουριστικού ρεύματος κατά τον φετινό Ιούνιο, μήνα που θεωρείται “δυνατός” για την προσέλευση τουριστών από Ρωσία, που θα δείξει τελικά ποιο θα είναι το ποσοστό μείωσης από αυτή την μεγάλη τουριστική αγορά που θα επηρεάσει τον τουρισμό μας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας.

Ο κ. Κάκκουρας, ανέφερε ότι η πτώση από την ρωσική αγορά είναι εμφανής ενώ υπάρχει μια αύξηση από την γερμανική και αγγλική αγορά και κάποιες άλλες χώρες, όπως είναι η Αυστρία.

“Ο Ιούνιος είναι ο πιο `δυνατός` μήνας των Ρώσων που έρχονται στην Κύπρο. Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι η πτώση που υπολογίζαμε στην αρχή του χρόνου δεν θα είναι τόσο μεγάλη. Ομως δεν είμαστε σε θέση να πούμε αν η μείωση της ρωσικής αγοράς θα αντισταθμιστεί από την αύξηση που έχει η αγγλική και γερμανική”, σημείωσε.

Ευελπιστούμε, συνέχισε, ότι θα γίνει αυτό σε σημείο που όχι μόνο να μην υπάρξει πτώση αλλά να υπάρξει και μια μικρή αύξηση μέχρι τέλος του χρόνου αλλά αυτό είναι προσδοκίες.

“Για να υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση από την ρωσική αγορά πρέπει να μπουν καινούργιες πτήσεις, οι οποίες δεν έχουν μπει. Η άλλη ένδειξη είναι ότι κάποιοι τουριστικοί πράκτορες θα παραμείνουν περίπου στα ποσοστά που είχαν πριν κάποιοι έχουν πτώση. Ομως δεν ξέρουμε αυτό το σύνολο πώς μεταφράζεται”, διευκρίνισε.

“Ελπίζουμε μέχρι τέλος του μηνός να ξέρουμε. Σίγουρα θα είναι πιο κάτω από το 25% που υπολογίστηκε στην αρχή η μείωση από την ρωσική αγορά”, πρόσθεσε.

Εξήγησε, ότι “ο Ιούνιος είναι ο σοβαρός μήνας, που θα μας δείξει τι γίνεται με την ρωσική αγορά και η πρόβλεψη είναι ότι αυτός ο μήνας θα έχει λιγότερη εισροή τουριστών σε σύγκριση με πέρσι. Είναι η αγορά που θα μας επηρεάσει”.

Οσον αφορά την διακίνηση Κυπρίων για τουρισμό στο εξωτερικό, ο κ. Κάκκουρας ανέφερε ότι το

2014 έκλεισε με μια μικρή αυξητική τάση, που είναι κάτι που συνεχίζεται.

“Από τις δικές μας ενδείξεις φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και για το επόμενο Καλοκαίρι η τάση αυτή. Θα υπάρξει μικρή αύξηση ως προς τα περσινά νούμερα”, σημείωσε.

Οι Κύπριοι, σύμφωνα με τον κ. Κάκκουρα, προτιμούν η μεγάλη πλειοψηφία την Ελλάδα και τα νησιά της με διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες. Σε δεύτερη μοίρα είναι η Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία και άλλοι ξένοι προορισμοί.

Διαβάστε Επίσης