Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΚαταθέτει σήμερα ο τέως Δημοτικός μηχανικός του Δ. Πάφου Σάββας Σάββα για...

Καταθέτει σήμερα ο τέως Δημοτικός μηχανικός του Δ. Πάφου Σάββας Σάββα για την υπόθεση Aristo

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015

Με την κατάθεση του τέως Δημοτικού μηχανικού Σάββα Σάββα στο Δήμο Πάφου αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στις 09:00 ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο η υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί από την εταιρεία Aristo .

Στην σημερινή δικάσιμο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να γίνουν επίσης κάποια παραδεκτά γεγονότα όπως στην προκειμένη περίπτωση να γίνει δεχτεί η έκθεση του γραφολόγου που παρουσίασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, από την Κατηγορούσα Αρχή.

Χθες ολοκληρώθηκε η κατάθεση του 6ου μάρτυρα υπεράσπισης εκ μέρους του ζεύγους Αριστοδήμου, του εκτιμητή ακινήτων Ιωάννη Πολυβίου σχετικά με τις παραχωρήσεις τις οποίες έκανε η Εταιρεία στο επίδικο διαχωρισμό.

Ο κ. Πολυβίου εξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου ποινικολόγο Γιώργο Παπαϊωάννου αλλά και αντεξετάστηκε από την Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Α’ Νίνο Κέκκο.

Κατά την κυρίως εξέτασή του, ο μάρτυρας κατέθεσε ως Τεκμήριο «Έκθεση Εκτίμησης» σε σχέση με τα υπό διαχωρισμό οικόπεδα, μαζί με συνοδευτικά επεξηγηματικά έγγραφα και σχετικούς χάρτες. Αφού ανέλυσε την μέθοδο την οποία χρησιμοποίησε και εξήγησε τα διάφορα συνοδευτικά στην έκθεση του έγγραφα, παρουσίασε τα συμπεράσματά του.

Περαιτέρω, ο μάρτυρας σχολίασε προηγούμενη έκθεση εμπειρογνώμονα/εκτιμητή που παρουσιάστηκε από την Κατηγορούσα Αρχή. Ο μάρτυρας, σχολιάζοντας σχετικώς, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο μάρτυρας/εκτιμητής της Κατηγορούσας Αρχής, κ. Ρουσιάς πέραν του ότι αγνόησε πωλητήρια έγγραφα που είναι κατατεθειμένα στο Κτηματολόγιο και είναι αυτονόητο ότι χρησιμοποιούνται για σκοπούς εκτίμησης ακινήτων, δεν σύγκρινε όμοια με όμοια.

Αντεξεταζόμενος από τον δικηγόρο της Κατηγορούσας Αρχής, Νίνο Κέκκο, ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποδεχτεί ότι η αξία πώλησης δυο ακινήτων που βρίσκονται σε διαφορετικές Πολεοδομικές Ζώνες, η μια με χαμηλό και η άλλη με ψηλό Συντελεστή Δόμησης, είναι η ίδια.

Διαβάστε Επίσης