Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπιφυλάξεις για νέο σκεύασμα κατά της σκλήρυνσης, εκφράζει η Νευρολογική Εταιρεία Κύπρου

Επιφυλάξεις για νέο σκεύασμα κατά της σκλήρυνσης, εκφράζει η Νευρολογική Εταιρεία Κύπρου

-

Δευτέρα, 08 Ιούνιος 2015

Θετικά βλέπει την κάθε καινούρια εξέλιξη που μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας η Νευρολογική Εταιρεία Κύπρου, διατυπώνοντας ωστόσο επιφυλάξεις για συγκεκριμένο σκεύασμα που ανακοινώθηκε προσφάτως.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Νευρολογικής Εταιρείας, το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν αποτελεί φάρμακο, αλλά διατροφικό συμπλήρωμα το οποίο δεν έχει την δυνατότητα να αντικαταστήσει καμία φαρμακευτική θεραπεία την οποία λαμβάνει στο παρόν στάδιο οποιοσδήποτε ασθενής με αυτή την νόσο.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος έχει αναδειχθεί μόνο από μία μελέτη η οποία ήταν μικρής κλίμακας, με μικρό δείγμα ασθενών και επομένως χρειάζονται περαιτέρω μελέτες για επαλήθευση.

Η Νευρολογική Εταιρεία Κύπρου ως επιστημονική εταιρεία, δηλώνει ότι είναι δίπλα στους ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις, παρέχοντας τους την κατάλληλη στήριξη και συμβουλεύει τους ασθενείς με σκλήρυνση να αποταθούν στον ιατρό τους για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση σχετικά με την καινούργια θεραπεία τους.

Διαβάστε Επίσης