Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣΤιμήθηκαν οι Κύπριοι προπονητές που ξεχώρισαν την ποδοσφαιρική περίοδο 2014-15

Τιμήθηκαν οι Κύπριοι προπονητές που ξεχώρισαν την ποδοσφαιρική περίοδο 2014-15

-

2015

Οι Κύπριοι προπονητές ποδοσφαίρου που ξεχώρισαν την περίοδο 2014-2015 τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε χθες βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τιμήθηκαν οι προπονητές που ανέβασαν ομάδες στην επόμενη κατηγορία αλλά και όλοι οι Κύπριοι προπονητές που δούλεψαν στην Α’ Κατηγορία, όπως επίσης ο Βαλεντίνος Κουλουντής για το νταμπλ στο Γυναικείο ποδόσφαιρο με τις Απόλλων Ladies και ο Τόμις Χρυσοστόμου για το νταμπλ με τον ΑΠΟΕΛ στο Φούτσαλ.

Για τη δουλειά τους στην Α’ Κατηγορία βραβεύτηκαν οι Κώστας Καϊάφας, Χριστάκης Χριστοφόρου, Κώστας Σακκάς, Νεόφυτος Λάρκου, Γιώργος Κοσμά, Νίκος Παναγιώτου, Νίκι Παπαβασιλείου, Δημήτρης Ιωάννου, Απόστολος Μακρίδης, Νίκος Ανδρονίκου, Νίκος Ανδρέου και Γιάννος Οκκάς.

Για την προαγωγή ομάδων από μικρότερες κατηγορίες τιμήθηκαν οι Σοφοκλής Σοφοκλέους, Σάββας Δαμιανού, Μάκης Σεργίδης, Νώντας Χριστινάκης, Άγγελος Μισός, Λούης Στεφανής, Χρίστος Πογιατζής, Κώστας Τσικκάς και Ανδρέας Ανδρέου.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών τίμησε ιδρυτικά και ιστορικά στελέχη όπως οι Ανδρέας Μιχαηλίδης, Τάκης Αντωνίου και Τάκης Χαραλάμπους, ενώ μεταθανάτια βράβευση δόθηκε στην οικογένεια του αείμνηστου Πανίκου Ιακώβου.

Των βραβεύσεων προηγήθηκε σεμινάριο του διακεκριμένου Κύπριου νομικού Μηνά Λυσάνδρου, με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα του προπονητή.

Ο κ. Λυσάνδρου επισήμανε στους προπονητές πως πάντα πρέπει να υπογράφουν γραπτές συμφωνίες με τις ομάδες και να συμβουλεύονται έναν νομικό πριν υπογράψουν. Ακολούθησε παρουσίαση του νέου βιβλίου του προπονητή φυσικής κατάστασης Αντώνη Κέζου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Άντρος Κουλουμπρής επισήμανε την ανάγκη συσπείρωσης των προπονητών καθώς «κατά την περίοδο 2014-15 δούλεψαν 1.007 προπονητές και μόνο οι 250 είναι μέλη του Συνδέσμου» όπως είπε.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΠ Ανθούλλης Μυλωνάς ανέφερε ότι η Ομοσπονδία επενδύει στον Κύπριο προπονητή μέσω της Σχολής Προπονητών, ενώ ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης είπε ότι σύντομα το θέμα της κατοχύρωσης του επαγγέλματος του προπονητή θα απασχολήσει τον Οργανισμό.

Διαβάστε Επίσης