Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΆρχισε στα κατεχόμενα η έκδοση ηλεκτρονικών 'ταυτότητων'

Άρχισε στα κατεχόμενα η έκδοση ηλεκτρονικών ‘ταυτότητων’

-

Αρχισε στα κατεχόμενα η έκδοση ηλεκτρονικών “ταυτοτήτων” του ψευδοκράτους, με τους πρώτους κατόχους να λαμβάνουν τη νέα ταυτότητα σε ειδική τελετή σήμερα. Αυτοί είναι οι Μουσταφά Ακιντζί, Σιμπέλ Σιμπέρ, Ντερβίς Έρογλου και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το σύστημα της ηλεκτρονικής ταυτότητας (e – kimlik στα τουρκικά) αφορά τη συμφωνία του ψευδοκράτους με το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ναυτιλίας. Ο “υπουργός” εσωτερικών, Τεμπερουκέν Ουλουτσάι δήλωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα του το “υπουργείο” του θα μπορεί να παραχωρεί αυτές τις ταυτότητες. Η παραχώρηση των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων θα γίνεται με σειρά ανά επαρχίες με πρώτη την επαρχία Λευκωσίας.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα, προστίθεται, είναι καλύτερης ποιότητας, ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα ασφάλειας και αποτρέπει την αντιγραφή. Με την ηλεκτρονική υπογραφή της ταυτότητας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ηλεκτρονική τράπεζα. Η δαπάνη ανέρχεται στις 69 ΤΛ (24,6 ευρώ περίπου).

Διαβάστε Επίσης