Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΑμεση η φυλάκιση του 48χρονου για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού από το Κακουργιοδικείο...

Αμεση η φυλάκιση του 48χρονου για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού από το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα

-

Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 26 Μάιος 2015

Ποινή “άμεσης φυλάκισης τριών χρόνων στον κατηγορούμενο ΧΝ ηλικίας 48 χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας”, το οποίο σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει πως η ποινή επιβλήθηκε για «μια κατηγορία σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού (διενέργεια πεολειχίας σε ανήλικο) και 6 μηνών φυλάκισης για άσεμνη επίθεση εναντίον άρρενος (άγγιγμα με τα χέρια στα γεννητικά όργανα του ανήλικου)».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «παραπονούμενος στην υπόθεση ήταν αγόρι ηλικίας 14½ περίπου ετών κατά τον κρίσιμο χρόνο. Τα αδικήματα διεπράχθησαν στην Επαρχία Λάρνακας μεταξύ 21 και 22 Ιανουαρίου 2014».

Το Δικαστήριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση «έλαβε υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής (μεταξύ άλλων), το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, την (καθυστερημένη έστω) μεταμέλεια και απολογία του κατηγορούμενου, την πολύ σύντομη διάρκεια των σεξουαλικών πράξεων, το γεγονός πως ο κατηγορούμενος σταμάτησε αμέσως μετά που ο παραπονούμενος εξέφρασε την αντίθεση του με την πράξη της πεολειχίας, τα ψυχολογικά προβλήματα του κατηγορούμενου, τη συνεργασία του με την Αστυνομία κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και το χρόνο που διέρρευσε από την ημερομηνία διάπραξης των αδικημάτων μέχρι σήμερα».

Όπως αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση «το Δικαστήριο απέρριψε εισήγηση του δικηγόρου του κατηγορούμενου για αναστολή της ποινής φυλάκισης κρίνοντας πως δεν συνέτρεχαν οι περιστάσεις που αναγνωρίζει προς τούτο η νομοθεσία και η νομολογία».

Διαβάστε Επίσης