Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΟ Μιχάλης Αναστάση ο νεκρός που είχε εντοπιστεί σε φλεγόμενο αυτοκίνητο στην...

Ο Μιχάλης Αναστάση ο νεκρός που είχε εντοπιστεί σε φλεγόμενο αυτοκίνητο στην Ξυλοφάγου

-

Πέμπτη, 21 Μάιος 2015

Στον Μιχάλη Αναστάση, 39 χρόνων, επιχειρηματία από τη Ξυλοφάγου, ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο 16 Μαΐου, στο φλεγόμενο αυτοκίνητο του κοντά στην αερογέφυρα παρά την έξοδο Ξυλοφάγου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δείγμα γενετικού υλικού DNA που έγιναν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, τα αποτελέσματα λήφθηκαν από το Ινστιτούτο τη Δευτέρα και κατέδειξαν ότι το πτώμα ανήκει στον Μιχάλη Αναστάση.

Εν τω μεταξύ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων οι οποίες αναμένεται να καταδείξουν κατά πόσον ο Αναστάση ήταν ζωντανός όταν πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο του.

Οι έρευνες της Αστυνομίας των Βάσεων για εντοπισμό των ατόμων που φαίνεται να σκότωσαν τον Αναστάση και στη συνέχεια τον έκαψαν στο αυτοκίνητο του, επικεντρώνονται στις επαγγελματικές σχέσεις και διασυνδέσεις του 39χρονου.

Η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις από διάφορα άτομα και αναμένεται ότι μετά την ολοκλήρωσή τους θα κληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα για ανακρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 09.40 το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαϊου λήφθηκε πληροφορία για φλεγόμενο όχημα σε χωματόδρομο πλησίον της αερογέφυρας παρά την έξοδο Ξυλοφάγου. Επί τόπου μετέβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, δεδομένου ότι η περιοχή βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία της.

Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά εντοπίστηκε απανθρακωμένο ένα πτώμα. Οι έρευνες της Αστυνομίας των Βάσεων σε συνεργασία με την Αστυνομία της Δημοκρατίας κατέδειξαν ότι το πυρπολημένο όχημα ανήκε σε 69χρονη από το Φρέναρος και πως το αυτοκίνητο χρησιμοποιείτο από τους γιους της, από τους οποίους ο 39χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Η νεκροτομή επί της σορού του Αναστάση που διενήργησε στο νεκροτομείο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, που κλήθηκε από την Ελλάδα, κατέδειξε πως ο 39χρονος σκοτώθηκε με δύο σφαίρες, μία στο στήθος και μία στο κεφάλι.

Διαβάστε Επίσης